Steun de club, bekijk onze sponsors.
VJF
Belgisch Kampioenschap Judo Jeugd 2018 Antwerpen


Femke De Bruyn behaalde in de categorie -70 een eerste plaats.
Tess Hanssens werd in de categorie -78 een derde plaats
Proficiat aan beide judoka’s
Judoclub Beveren wenst iedereen een sportief en voorspoedigverlofregeling kerst en nieuwjaarsperiode.

We sluiten het jaar voor de jeugdgroep af met de 'Kerstmutstraining op donderdag 21 december'.
ALLE jeugdjudoka's zijn hierop van harte welkom.
Bijkomend mee te nemen : Kerstmuts!!

De kalender voor de jeugd ziet er als volgt uit:
      -Donderdag 21 december 2017 ;  Laatste training 2017
     -Dinsdag 9 januari 2017              ;  Eerste training van 2018

Voor de groep seniors is er geen training op  24, 26 en 31 december 2017 en op 2 januari 2018.
 
Ons jaarlijkse sinterklaasfeestje.

 

 
   
 

Judoclub Beveren 4e Plaats  in 2e Afdeling in Interclub Competitie
Koninklijke Judoclub Beveren is nipt naast het podium geŽindigd in 2e afdeling van de Vlaamse Interclub competitie.
Op de 1e  wedstrijddag werd gewonnen met 5-1 van Oostende en speelden ze gelijk tegen Geraardsbergen (3-3). Er werd dan nipt verloren tegen de latere kampioen Lichtervelde, 3-3 maar verlies door technische punten en tegen Judoclub Plovier werd ook verlies opgetekend met 4-2.
Dit moest beter op de 2e en laatste wedstrijddag in de Gentse topsporthal. Kemzeke en Gent-Drongen werden ingeblikt met 5-1. Tegen Evergem werd het 3-3 maar winst door technische punten.
De laatste wedstrijd moest de beslissing brengen tegen Berlare, bij winst was Beveren kampioen, bij verlies pas 4e, wat bewijst dat alle ploegen aan elkaar gewaagd waren en dicht bij elkaar gerangschikt stonden. Het werd 3-3, maar jammer genoeg verlies door technische punten. 
De titel  en promotie laten dus nog op zich wachten, maar de ambitie om volgend jaar de titel te pakken is zeker aanwezig.
Coach Patrick Shelfhout zijn selectie bestond uit : Bart Geelen, Pieter Schelfhout, Tom De Vadder, Aaron Van Steenlandt, Daan Truyman, Thomas Vercauteren, Dieter De Schepper, Antonino Petricone en Frederik Bellens.
Geproclameerden Jeugdjudofonds 2016

Het VJF-jeugdjudofonds is een project georganiseerd door de VJF met de steun van de Vlaamse Overheid & Sport Vlaanderen om de kwaliteit van het jeugdjudo op een nog hoger niveau te brengen.
Onze club heeft het Jeugdjudofonds behaald en wordt bij deze geproclameerd tot Jeugdvriendelijke Judoclub VJF 2016-2017
3 Nieuwe zwarte gordels voor Judoclub Beveren

Op zondag 12 November vonden in de hoofdzetel van de Vlaamse Judofederatie in Zele de examens plaats voor zwarte gordel 1e Dan.
Na een intensieve voorbereidingsperiode slaagden Wim Van Esbroeck, Aaron Van Steenlandt en Dieter De Schepper glansrijk in het examen.

PROFICIAT


BK van 24 november te Herstal.

Zaterdag 4 november kampten twee Beverse judoka’s voor de Belgischt titel te Herstal. 

Tess Hanssen trad aan in de gewichtscategorie tot 78 kilogram. Tess, als een van de jongste deelnemers op het kampioenschap, starte als underdog en is een aanstormend talent. Ze won haar eerste kamp bijzonder knap met een offerworp (tani-o-toschi) met ipon-score binnen de 20 seconden. Helaas verging het tijdens de tweede kamp veel moeizamer en werd Tess twee maal overgenomen door Masy Deborah (Judoclub Athois) op haar eigen aanval met twee tegenscores. Tess wordt verwezen naar de herkansingen voor de derde plaats.
Tess bleef in de goede flow en begon haar wedstrijd voor de bronzen medaille met overtuiging tegen Hendrikx Doreen (Neerpelt). Ze kon haar voorwaartse worp in combinatie met haar offerworp niet plaatsen. Tijdens de 4 minuten reguliere wedstrijdtijd kwam het niet tot scoren, noch voor Tess noch voor Doreen. Tijdens de golden score werd Tess verrast door een schouderworp wat het einde betekende op medaillekans. Proficiat aan Tess Hanssen voor haar 5de plaats op het Belgisch kampioenschap 2017 senioren dames, er lonkt een mooie judotoekomst. 

In de categorie tot 100 kilogram voor mannen trad Antonino Petriconi aan voor Beveren. Hij kreeg meteen de Vlaamse kampioen Jelle Hoste (Ingelmunster) voorgeschoteld. Het werd een tactisch kumi-kata-gevecht. Antonino verraste Jelle met puik grondwerk maar kwam niet tot score. Er werden duizenden kilowatt aan  energie verstookt tijdens de eerste 4 minuten maar zonder scores. Tijdens de golden score bleek de fysiek van Jelle beter te zijn en moest Antonino de duimen leggen. Ook Antonino werd naar de herkansingen verwezen om te kampen voor de derde plaats.

De kamp voor de derde plaats tegen Robin Monteyne (Koksijde) verliep eveneens gelijk opgaand. Ook in deze match kwam het niet tot scoren, maar werd de wedstrijd beslecht op strafpunten. Antonino, dikke proficiat voor de behaalde derde plaats op het Belgisch kampioenschap senioren heren 2017.

Ook dank aan de talrijk opgekomen supporters.


Nieuwe dojo in oude zwembad klapperstraat

NIEUWE LOCATIE DOJO VANAF 19/9/2017

De ingang is achteraan het gebouw, toegang tot de parking enkel mogelijk via de klapperstraat, voor meer detail zie plannetjes.

Er is voldoende parkeerplaats op de parking. 

In het gebouw zullen er bordjes/pijltjes geplaatst worden die jullie naar de dojo loodsen.

Ook dit jaar neemt onze club deel aan de actie 'maand van de sportclub'.

https://www.sport.vlaanderen/maandvandesportclub

Ovelijden Paul Van Nieulande

Op 15 juli jongstleden overleed Paul Van Nieulande, Paul was een van de stichtende leden van onze club.

Wij leven mee met de familie en wensen hen veel sterkte.


Judoka's,

Het einde van het seizoen nadert met rasse schreden.
De laatste training voor de jeugd en seniors gaat door op donderdag 15/6.

Het nieuwe seizoen start voor de seniors op donderdag 17/8.
En voor de jeugd op dinsdag 5/9.

Prettige vakantie!

Het Bestuur

Judoka',s

Gisteren heeft Antonino, trainer bij de seniors, met glans het examen afgelegd voor 4e DAN.

Een heel erg knappe prestatie waaraan een lange voorbereiding vooraf ging.

Felicitaties (zie foto) van Technisch Directeur Raymond De Clercq zijn meer dan welverdiend.

Proficiat Nino!

Ippon Trophy Antwerp 20-21/05/2017

Dag 1: U18

(Resultaten U18: http://ippon-trophy-antwerp.be/uitslagen/ITA2017U18/index.html)

Femke De Bruyn vecht in de -63kg, de sterkst bezette dames categorie van dit Rankingtornooi. In de voorrondes wint ze alle 4 kampen.

De eerste wedstrijd is tegen Sien Bruggeman (tegenstander kleine finale BK 2017). Femke kan de tegenstander met een gevarieerd aantal worpen te werpen. Onbegrijpelijk blijven de overduidelijke Ura nage, ko-uchi-maki-komi’s en grondwerk onbeloond in de reguliere tijd en zo moet Femke het nog afwerken met ippon in golden score.

Ook tegen de FranÁaise Boulberhane kan Femke pas in de golden score het verschil maken in score met een waza-ari door een seoi nage.

Tegen de Eindhoutse Thiam wordt vlot gewonnen met ippon na 2 min. En met ook iets moeizamere winst met ippon tegen de Oost-Vlaamse Rondou komt Femke als reekshoofd uit de voorrondes.

In de kwartfinale wacht de Waalse Chloe Albert, Belgisch kampioene in haar categorie. Femke weet de tegenaanvallen af te weren en zelf haar kamp te maken. Femke is meer gevaarlijk en verdedigt goed op de verwachte soto-maki-komi van Albert. Toch maakt Femke 1 verdedigende fout en gaat toch over deze techniek. Femke vecht nog hard om de waza-ari achterstand ongedaan te maken, maar ook een reŽle kans om het op grond af te werken laat ze liggen of werd ontnomen.

Haar wedstrijddag eindigt met 4 winstkampen en slechts 1 tegenscore in de kwartfinale zonder herkansing op een frustrerende 7e plaats.

Wel heeft Femke in de afgelopen maand veel wedstrijden op nationaal niveau gedraaid en gewonnen en kan met meer vertrouwen naar de European Cup van Coimbra (POR) vertrekken. Veel succes! 

Op dag 2 kampen de U15.

(Resultaten U15: http://ippon-trophy-antwerp.be/uitslagen/ITA2017U15/index.html)

Quiten heeft een loodzware opdracht. In de voorrondes komt hij uit tegen nummer 2, 3 en 5 op het BK -66 en de nummer 1 op het BK -60.

In de eerste kamp tegen Pjotr (tevens ook  zijn tegenstander in de kleine finale van het VK) is opnieuw zeer spannend en kan Quiten op de counter scoren, maar de tegenstander kan het verschil maken tegen het einde.

Vervolgens is Quiten niet opgewassen tegen Bruggeman en Van Langenhove. Pateet geeft uiteindelijk forfait. Jammer, want in deze kamp had hij graag nog zijn dag rechtgezet. De wedstrijddag 

Kiandro start goed in de -55.

In een gelijk opgaande strijd tegen de Antwerpenaar Toen weet Kiandro goed de kumi kata van zijn tegenstander op te vangen en komt meerdere malen gevaarlijk uit de hoek. Dit levert hem een ippon op d.m.v. een knap worp op en vervolging naar grond.

De 2e kamp tegen Treur uit Zaandam (NL) kan opnieuw voor Kiandro zijn. Beide judoka’s kunnen niet scoren. De stegenstander geraakt niet doorheen zijn verdediging, maar Kiandro kan niet zijn kumi-kata vinden noch scoren.

In de 3e kamp tegen de krachtige Fransman Poisson is Kiandro nog meer op verdelgingen aangewezen. De straffen voor passiviteit stapelen op en de kamp eindigt vroegtijdig.

De voorrondes van Kiandro eindigen ten slotte in de laatste kamp stegen Petrosyan uit Oostende eindigt met een knappe snelle ippon in zijn nadeel.
 

Lize Landrenoit vocht voor de eerste maal mee op dit niveau en had vooraf meerdere weken strijd geleverd tegen de weegschaal.

In de -52kg komt ze in de voorrondes in de poule van de Belgische kampioene, een FranÁaise en een Nederlandse.

Lize gaat voor goede judo te tonen en vecht goed en slim, maar de ervaring en kracht ontbreken nog.

De kamp tegen Nederlandse was haar beste kans op winst. Lize plaats een achterwaartse overname, maar land als eerste op de rug.

De tweede tegenstander vecht links. Lize tracht hierop te verdedigen door de heup telkens door te steken. De Franse blijft echter meer gevaarlijk en kan een vroege ippon scoren.

Tegen de Belgische kampioene Van den Bergh weet Lize hoe ze haar moet opvangen, maar toch kan de tegenstander de gevreesde linker hand hoog in de kraag krijgen en werpt een prachtige harai-goshi.
 

Met slechts 3 wedstrijden op 1 volledig sportseizoen voor onze U15 judoka’s was een goed resultaat op dit Rankingtornooi weinig realistisch. Alle 3 judoka’s hebben volgende jaar bij de U18 nood aan veel meer wedstrijdervaring. Doorheen het volgende seizoen zullen zij tijdens provinciale wedstrijden en provinciale trainingen moeten timmeren aan hun weerstand en tactiek om zo op te klimmen naar grotere wedstrijden en shiai toe. 

Beste ouders,
Beste judoka's,

Gelieve er rekening mee te houden dat er op dinsdag 16 mei GEEN training is omwille van de match Waasland Beveren - Standard.
Mvg,
Het bestuur.Ondertussen is ons 'Judobal' achter de rug,

hier vindt u de uitslag van de tombola. Wie de foto's wil bekijken klikt hier op de link 'Foto's'

uitslag

Berlare – 26/02/2017

De jeugdontmoeting in Berlare start jaarlijks met een hevige groepsopwarming op pompende beats en discolichten. Een echte aanrader.
Achmad draait ondertussen al goed mee bij de judoka’s tot 11 jaar. De kampen zijn aan elkaar gewaagd. Achmad wint 2 van zijn 3 kampen in zijn eigen poule.
Hij domineert zijn eerste kamp en dwingt de tegenstander tot 3 shido’s. De 2e kampt wordt uitgevochten met een verdiende waza-ari in het voordeel van Achmad. In de laatste kamp tegen een links dominante judoka beslist 1 lichte waza-ari in zijn nadeel over het verschil tussen 1e en 2e plaats.

Bij de U13 vechten 5 judoka’s mee: Milo, Ibrahim, Mohmad, Mahmoud en Ali.

Senpai – de hoogste gordel uit de 1e groep – Milo heeft ondertussen al enige ervaring op de wedstrijdmat. Milo start overtuigend en wint 2 kampen met ippon. Zijn Uchi-Mata is een sterk wapen en levert een knap punt op in de eerste wedstrijd. De 2e kamp wordt gecontroleerd afgewerkt met Yoko-Shio-Gatame waar de tegenstander niet meer uit geraakt. In de finale kamp is Milo aangewezen op achtervolgen. De tegenstander is meer dominant en heel veelzijdig in de technieken. Aan het slot tracht Milo nog met een veeg te scoren, maar wordt overgenomen met Uchi-Mata.
Een knappe 2e plek en goed voor het vertrouwen.

Ibrahim staat voor zijn 1e competitie. Alles is nog nieuw en hij vliegt er stevig in; en met resultaat. Ibrahim weet in zijn 1e ťn 3e kampt een overweldigende Seoi-Nage uit stand in te draaien en de partner volledig over zich op de rug te werpen. De worp van de dag.
De 2e kamp zou de zwaarste worden. Ondanks dat Ibrahim 2 houdgrepen laat liggen werkt hij ook deze wedstrijd goed af. Een overname met Tani-Otoshi is voldoende voor de beslissende waza-ari.
Een overtuigende 1e plaats op zijn eerste wedstrijd. Dat smaakt naar meer.

Mohmad is de meest ervaren judoka van de ploeg. Hij weet goed de kumi-kata van de tegenstander op te vangen en controleert knap zijn wedstrijden. De eerste kamp laat hij zijn tegenstander inkomen wetende dat hij de goede pakking heeft en kan overnemen met zijn favoriete worp, zijn Toki-Waza, Tani-Otoshi: ippon. De 2e wedstrijd is moeilijker. Mohmad schakelt vlot over van rechtse naar linkse pakking en scoort opnieuw ippon met een knappe linkse Uchi-Mata. In de finale kamp staat hij tegenover een felle kleinere tegenstander. Rechtstaande zijn beide judoka’s gevaarlijk, maar op grond kan onze judoka het afmaken met een stevige Yoko-Shio-Gatame.
Zijn derde opeenvolgende 1e plaats al van het seizoen.

Mahmoud had de zwaarste opdracht van de dag. Hij komt in een poule terecht met 3 kampers die sterk scoren op de provinciale jeugdtrofeeŽn van Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Mahmoud kan veel weerstand bieden, maar wordt in de 2 eerste kampen gedomineerd en verliest uiteindelijk met ippon. In de 3e kamp kan hij wel kansen creŽren, maar zijn Ippon-Seoi-Nage komt van te ver. Een waza-ari verschil in zijn nadeel resulteert in een 4e plaats in deze zeer moeilijke poule.
Broer Ali zag zijn kans ook om de beste van zijn poule te worden. In de eerste en laatste kamp wint Ali met ippon. De overgang van rechtstaande worp naar grondwerk is goed. In de beslissende tweede amp kon Ali zeker de bovenhand halen, maar blijft jammer genoeg staan bij een schouderworp van de tegenstander en krijgt waza-ari tegen. Ook een knappe 2e plek voor hem.

Conclusie: de judoka’s van Beveren maken een goede beurt met 12 gewonnen kampen op 18 en hadden er plezier in.

Als werkpunt naar de volgende jeugdontmoeting toe krijgen onze judoka’s mee om meer randori’s tegen sterke(re) tegenstanders op training draaien.

Kies niet de makkelijkste weg.


Judoka Femke De Bruyn uit Beveren haalt brons op de Belgische Kampioenschappen.

 

Na medailles op de Provinciale en Vlaamse Kampioenschappen moest Femke De Bruyn van de Beverse Judoclub vorig weekend aantreden op de Belgische Kampioenschappen in Herstal.
Daar kwamen de beste 8 judoka’s van het land (4 Vlaamse en 4 Waalse atleten) samen om te strijden voor de Belgische titel. Femke, haar ouders en coach hadden er alles aan gedaan om voor een goede voorbereiding te zorgen.
In de klasse tot 63 kg in de leeftijdscategorie U18, kon ze haar eerste wedstrijd winnen met een houdgreep.
In de tweede kamp, de halve finale, stond de kamp na 4 minuten gelijk. De golden score moest een winnaar opleveren. Jammer genoeg liet ze zich verrassen met een binnenwaartse maaiworp.
Ze was ontgoocheld door dit verlies natuurlijk, maar haar coach Bart Geelen en Papa Gust konden Femke terug opladen voor de wedstrijd om de derde plaats.
Ze stond weer met volle overtuiging op de tatami en ze zou er alles aan doen om voor de eerste keer op het podium te staan van een Nationaal Kampioenschap en dit als eerste jaars in de U18.
De kamp ging gelijk op maar plots kon Femke een overname doen en met haar tegenstandster naar de mat gaan om het dan uiteindelijk schitterend af te maken met een armklem.
Een bronzen medaille, wat een ontlading, na het harde werk van intensief trainen en bovendien onlangs nog het behalen van haar zwarte gordel op 15 jarige leeftijd.
Een rustperiode wordt nu ingelast om kleine blessures te laten genezen, om dan later misschien de Internationale weg op te gaan. Wordt zeker vervolgd.
Judoclub Beveren is natuurlijk zeer trots op de behaalde resultaten van Femke. Judoclub Beveren trad aan met 4 judoka’s in de strijd voor de Oost-Vlaamse titel op zaterdag 4 februari te Aalter.

Lize Lardenoit trad aan in de U15 tot 52 kg. Haar eerste kamp was bijzonder veel belovend die ze met glans wist te winnen met een heupworp gevolgd door een houdgreep. Vol zelfvertrouwen begon Lize aan de tweede match, maar liep twee maal op een linkse schouderworp met score waza-ari.  Lize had rechtstaand geen antwoord op het werk van haar tegenstander en probeerde de wedstrijd te laten kantelen via grondwerk, maar de tijd tikte weg. In de herkansing voor de derde plaats liep het mis na een onorthodoxe heupworp (o-goshi) gevolgd met houdgreep waaruit Lize nog kon ontsnappen. Vervolgens kon ze nog tweede keer ontsnappen uit een houdgreep, maar een derde keer lukte niet meer.

Quinten Van den Bosch trad aan in de reeks U15 tot 66 kg. Met 5 judoka’s kampten ze in poule voor de titel. Quinten startte sterk met een overname (sumi geasi). De tweede kamp verliep moeizamer, maar Quinten kwam nauwelijks in gevaar. Hij was tactisch de betere en scoorde met maki-komi. De tegenstander had geen verhaal en kreeg uiteindelijk 3 shido’s. De derde kamp werd als een finalekamp ingeschat. Bij winst werd Quinten kampioen. Helaas verloor Quinten vroeg in de wedstrijd met ippon (harai goshi). Een tweede plaats zat er nog steeds in, winnen was de opdracht. Een veel kleinere judoka is voor Quinten wel eens een probleem om met seo-nage geworpen te worden. Opletten was de boodschap. De wedstrijd verliep moeizaam, en beide judoka’s werden bestraft.  Tijdens het afweren van een rechtse aanval kwam Quinten ten val met een pijnlijke pols tot gevolg. Na medische interventie en een windel kon de kamp verder gezet worden. De laatste 15 seconden wist Quinten met een handworp (tai-o-toschi) nog ippon te scoren. Proficiat met je tweede plaats.

Kiandro Van den Bosch startte eveneens zoals zijn broer Quinten overtuigend.  Het rechtstaande werk verliep zeer goed tot Kiandro zicht op grond in een houdgreep liet pakken.  De volgende wedstrijd bevestigde Kiandro zijn goede vorm met een mooie overname gevolgd met houdgreep en kon terecht fier de mat verlaten. De bronzen medaille lonkte, de tegenstander was te pakken. Kiandro startte weerom sterk en het leek een vlotte overwinning te worden, maar verloor onfortuinlijk door zich in nesten te werken op de grond.

 

Femke De Bruyn vocht in de -63 U18, een categorie van 12 judoka's waarvan 5 intensief bijna dagelijks trainen om een podiumplaats op het BK te behalen.  Femke was gefocust op haar opdrachten. De eerste kamp werd goed en snel afgewerkt met een linkse drop seoi-nage. De 2e kamp verliep identiek zonder veel krachten te verspelen. Dit gaf haar vertrouwen voor de kamp tegen Alisia Bombello, titelfavoriet en meermaals kampioen op internationale wedstrijden. Femke was in de flow en voerde haar plan uitstekend uit: juiste pakking en correct getimede tegenaanvallen. Geen scores, maar ook geen straffen in de reguliere tijd door de aanvalslust van beide judoka's. Jammer genoeg ook geen straf voor de tegenstand voor het duidelijk trekken aan de haren.  Naar het einde toe waren de gevaarlijkste acties van Femke. Een knappe counter met Ko Soto Gake tot op de schouder werd niet beloond.

In de lange golden score was het uiteindelijk de vermoeidheid die de moed wegnam om nog 100% te verweren op grond en zo gaf ze toch nog de overwinning weg. De morele overwinning was volgens velen aan Femke.

Fysiek uitgeput moest Femke zich opladen voor de kleine finale tegen de verrassende Van de Wiele. Het liep bijna mis toen Femke zich toch in de voorspelde overname draaide. De Waza-ari achterstand werd snel rechtgezet met een prima kantelbeweging op grond naar Sankaku Gatame.

Een uiterst belangrijke en hard verdiende 3e plaats en op schema voor het VK.
Judoclub Beveren wenst iedereen een sportief en voorspoedig

 

Laatste training jeugd,

Vandaag, 22/12 was het de laatste training van 2016 voor de jeugd.
Tom, Bart en Jurgen staken een speciale Kerstmutsen training in elkaar. De kids en trainers vonden het superleuk!

 

 

Resultaten 2B

 

"Maand van de Sportclub"

Als judoclub nemen ook wij deel aan de Maand van de Sportclub.
Om u te laten proeven van wat Judo inhoud, kan je tijdens de maanden september en oktober gratis initiŽren.  Dit houdt in dat je gratis en verzekerd via de Vlaamse Judofederatie 4 trainingen kan meevolgen.  Tijdens de initiatielessen kan je altijd een judopak (of judogi) van de club gebruiken.
Wil je nadien lid worden van" Judoclub Beveren"? Dat kan bij ons vanaf 7 jaar.
Beslis je om lid te worden kan je een "Matsuru" judopak aankopen via de club.
De prijs is afhankelijk van de maat en kwaliteit. 


Details omtrent onze trainingsuren kan u terug vinden op http://www.judobeveren.be/Kopie%20van%20index2.html

 

 

Vakantieregeling zomer 2016

Laatste training voor jeugd als seniors is voorzien op donderdag 16 juni 2016

De eerste training voor de senioren is gepland op dinsdag 16 augustus 2016 

Deze van de jeugd is gepland op dinsdag 6 september 2016.

 

Nieuwe zwarte gordel voor Judoclub Beveren.

 

De 61 jarige Paul Smet uit Beveren-Waas en lid van de Beverse Judoclub is op zondag 29 mei geslaagd in het examen van zwarte gordel 1e Dan.
Dit examen heeft hij met glans afgelegd op de hoofdzetel van de Vlaamse Judofederatie in Zele.

Paul is een laatbloeier in het Judo. Hij vond pas op 45 jarige leeftijd de weg naar de Dojo (trainingszaal) van de Beverse Judoclub onder de staantribune van Waasland Beveren.
Voordien was hij ook reeds sportief aangelegd. Hij liep marathons (in minder dan 3 uur…) en hij fietste ook veel.
Maar de judomicrobe heeft hem uiteindelijk toch te pakken gekregen, uiteraard niet meer op competitief niveau, maar toch met intensieve trainingen 3 x per week.
Op uw 61e uw zwarte gordel halen is niet zo evident. Vele specifieke trainingen zijn hieraan voorafgegaan samen met zijn trainingspartner Tom De Vadder.

Paul bewijst dat met de juiste mentaliteit en doorzettingsvermogen, Judo van alle leeftijden is.

De Koninklijke Judoclub Beveren is terecht fier op hun nieuwe zwarte gordel en hoopt dat dit een stimulans mag zijn voor de vele jongeren die binnenkort ook hun voorbereiding starten voor een Dan graad.

 

Gezond sporten, een initiatief van de Vlaamse Judofederatie
logovjf_gezond_sporten_01.png    VJF
Judobal 2016

Ondertussen is ons judobal achter de rug, hiernaast vind je alvast de uitslag van de tombola.
tombola
Judoclub Beveren promoveert naar 2e Afdeling in Interclub competitie

Op zondag 22 November had de laatste dag plaats van de Vlaamse Interclub Competitie (De Callant Cup) in de Gentse topsporthal.
Op 8 wedstrijdmatten werd er in 11 verschillende reeksen gestreden voor de titel of degradatie.
Koninklijke Judoclub Beveren kwam uit in 3e Afdeling D. Vorig jaar gedegradeerd na een jarenlang verblijf in 2e Afdeling, tengevolge van een overlast aan blessures waardoor coach Patrick Schelfhout toen zijn sterkste ploeg niet aan de start kon brengen. De ontgoocheling was toen groot omdat de ambitie er was om door te stoten naar de hoogste afdeling.
De geblesseerden werden dit seizoen gerecupereerd en een aantal nieuwe talenten staken de kop op. Dit resulteerde in een sterk en homogeen team van in totaal 12 judoka’s, wat een weelde is als je weet dat een ploeg uit 6 judoka’s bestaat in verschillende gewichtsklassen.
De eerste wedstrijddag had KJC Beveren afgesloten op een 2e plaats.  De opdracht was nu om op de laatste wedstrijddag een tandje bij te steken en dit hebben ze schitterend gedaan.
JC Stevoort werd ingeblikt met 6-0, JC Edo met 5-1, JC Hofstade met 5-1 en de kers op de taart was de laatste overwinning met 6-0 ten nadele van JC De Bres.

Beveren kampioen vůůr JC Merchtem en JC Edo.

De viering kon beginnen en plannen werden al gesmeed om volgend seizoen nog een stapje hoger te mikken.

 judo01.jpg

 


Callant Cup 2015

Mooie start voor 'Judoclub Beveren'in de jaarlijkse interclubwedstrijden.

klik hier voor uitslag en en stand na eerste dag interclub.

Zondag 22 november heeft de tweede dag plaats in de 'Topsporthal Gent'.

interclub.JPGBrons voor Antonino Petricone op de Belgische Judo Kampioenschappen

Antonino Petricone blaakt van vertrouwen, verovert de derde plaats op het Belgisch kampioenschap judo te Brugge.

Antonino komt uit een lange revalidatieperiode van een enkelblessure en begon aarzelend aan de voorselecties van het Belgisch kampioenschap. Tijdens de voorronden groeiden zijn vertrouwen en wist hij zich via een derde plaats op de Oost-Vlaamse en de Vlaamse kampioenschappen te plaatsen voor het Belgische.

Bij de herentabel +21 jaar In de categorie -100 kg vinden we 3 Vlaamse waaronder de Beverse judoka Antonino Petricone, 3 Waalse, 1 Engelse en 1 Duitse judoka, het lijkt wel een internationaal tornooi.

In de kwartfinale neemt Antonino het op tegen Dunaev Tamerlan, een Waalse judo van de club Namurois, en komt meteen op achterstand met Wara-ari (half punt) gescoord met een heupworp. Ook al kijkt Antonino aan tegen deze achterstand, hij blijft kalm en bouwt naar zijn favoriet pakking (grip) om de tegenstander te kunnen werpen met zijn special Soto-maki-komi (schroefworp) die hij combineert met grondwerk. De wedstrijdtijd verloopt tot hij in de 3 de minuut zijn tegenstander gedurende 20 seconden in houdgreep neemt. De winst in binnen.

In de halve finale wordt er gekampt tussen Antonio en Erik Becker (Duitser) van judoclub LiŤgeois. Ook in deze kamp komt Antonino op achterstand na enkele mooie aanvallen met Kata-Guruma (schouder – offerworp) van Becker. Naarmate de wedstrijd vordert krijgt Antonino grip op de wedstrijd. Tot overmaat van ramp grijpt Antonino tijdens zijn aanval met een beenveeg (ko-uchi-gari) de voet van de tegenstander en dat mag niet, waardoor de winst defnitief naar Erik Becker gaat. Dit is een zware klap om te verwerken.

Op naar de herkansingen, vechten voor de derde plaats is nu het doel. Deze kamp wordt beslecht tegen Vincent Pieter (Engelsman). Supergeconcentreerd, goed opgewarmd en met een winnersblik betreedt Antonino de wedstrijdmat. Vincent probeert Antonino te verrassen met een linkse beenworp (uchi-mata), maar daarop levert Antonino voldoende weerwerk, sterker nog Antonino antwoordt met zijn favoriete worp en scoort Waza-ari en vervolgt met puik grondwerk van houdgreep naar armklem maar onvoldoende lang om de wedstrijd te beslechten. Bij een tweede poging op grond lukt het hem wel en wordt hij onze Beverse held met een bronzen medaile op het Belgisch kampioenschap heren -100 kg 2015. Een bijzondere prestatie na een lange revalidatieperiode.

De trainers, coach en suporters zijn fier

antonino2015.jpg

Frederic Bellens tweede Dan.

Afgelopen zondag 18 oktober behaalde Frederic Bellens zijn tweede Dan,

Proficiat Frederic.

frederik.JPG
Vlaamse Kampioenschappen  17 oktober

Antonino Petricone behaaalde op de 'Vlaamse Kampioenschappen' een derde plaats, Frederic Bellens kon wegens een kwetsuur niet deelnemen.

vlaamsekamp.gif

Het 'Belgische Kampioenschap' heeft plaats op zaterdag 7 november te Brugge.
Provinciaal Kampioenschap 10/10/2015 Kruishoutem.

Afgelopen zaterdag hadden in Kruishoutem de 'Provinciale kampioenschappen' plaats.
Petricone Antonino en Frederik Bellens behaalden respectievelijk een derde en tweede plaats.
Antonino en Frederik zullen op 17 oktober kampen voor een medaille op de 'Vlaamse Kampioenschappen' 
in de Sporthal Sint-Gillis te Dendermonde. 


  pov01.JPG prov02.JPG

Week van de sportclub

Ook dit jaar neemt onze club deel aan 'de week van de sportclub', deze wordt georganiseerd door
'BLOSO' .
Wil je er alles van weten klik op deze link; www.weekvandesportclub.be

week%20van%20de%20sportclub.jpg


Wij breiden dit uit naar een initiatie periode van 8 lessen in de maanden september/oktober,
Deze initiatieperiode is volledig gratis en gedekt door onze verzekering,
dit in samenwerking met de Vlaamse Judofederatie.
Iedereen is welkom, de club heeft een aantal kimonovesten ter beschikking,

Binnenkort hervatten de trainingen, je leest er alles over in de nieuwsbrief.


Nieuwsbrief 2-2015

 

   

Nieuwe zwarte gordels bij judoclub beveren

Jurgen Van Molle en Tom De Vadder zijn op zondag 17 mei geslaagd in het examen van zwarte gordel 1e Dan.
Proficiat.

   

Onze medaille winnaars op het tornooi in Zelzate, proficiat :

Keandro Van Den Bossche (U13) : 3e plaats
Quinten Van Den Bossche (U13) : 3e plaats
Femke De Bruyn (U15) : 3e plaats

 

 

   

Judobal 2015
Ondertussen is ons judobal achter de rug, hiernaast kan je de foto's nog eens bekijkenen.
Ook de uitslag van de tombola staat er bij.

 

foto's
tombola
 

Beste Judokas, Geachte ouders

Nog even de regeling voor de kerstvakantie:

  • Laatste training jeugd (Peter en Cecile)
    • Donderdag 18 december 2014
  • Eerste training na de Kerstvakantie jeugd (Peter en Cecile)
    • Dinsdag 6 januari 2015

Dinsdag 23, zondag 28, dinsdag 30 december en zondag 4 januari
is er wel training voor de seniors

Op donderdag 25 december (Kerstdag) en op donderdag 1 januari is er geen training.

 

Aan  iedereen prettige feestdagen en een voorspoedig Nieuwjaar.

Namens het bestuur,
 

   

Tornooi te Kemzeke en Waarschoot.

Quinten : 1e in Kemzeke en 3e in Waarschoot
Keandro : 3e in Kemzeke en 2e in Waarschoot

 

   

Provinciaal Kampioenschap senioren,

Op zaterdag 10 oktober hadden de 'Provinciale Kampioenschappen Senioren' plaats te Kruishoutem.
Onze club kwam terug met vier medailles.

Khechumyan Aris, 3de plaats -66
Semionov Yury, 3de plaats, -73
Dieter De Schepper, 3de plaats -100
Frederik Bellens, 2de plaats +100

Op 18 oktober hebben de 'Regeonale Kampioenschappen' plaats te Zele.